top of page

Het gelijkheidsbeginsel - een voorbeeld


Als je een vinger verbrand aan de oven dan is vaak de eerste reactie ' direct onder de kraan' en afkoelen. Maar wat gebeurt er nu met je lichaam op het moment dat je jezelf verbrand? In korte tijd komt er een grote hoeveelheid hitte op je huid en dringt door in je lichaam. Je lichaam reageert hierop door te proberen deze hitte uit het lichaam te werken. Het koude water houdt je lichaam tegen om deze hitte kwijt te raken. Vanuit homeopathisch oogpunt is het effectiever om de verbrande vinger af te spoelen met lauwwarm water (uiteraard niet te heet). Je helpt hiermee je lichaam in het proces waar het al mee bezig is. De verbrande plek zal minder pijnlijk zijn en de wond kan sneller genezen.


Uitgelichte berichten
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page