top of page
Speurtocht
Nieuwe wegen

Ik ben een mens; met twijfels, onzekerheden, vallen en opstaan. Binnen de gebaande paden heb ik mij nooit echt op mijn plek gevoeld. Er moet toch meer mogelijk zijn? Zijn er andere wegen? Ik kijk graag uit naar een breder perspectief op ziekte en gezondheid waarbij een holistische (de gehele mens in al haar zijn) benadering centraal staat.  Zo zoek ik mijn eigen pad en word ik het gelukkigst als ik nieuwe wegen op het spoor kom.

 

Als kind begreep niet goed wat de wereld en de andere kinderen van mij verwachtten. Ik weet nog goed dat een homeopathisch middel ervoor zorgde dat ik van kind waar je aan moet trekken om er beweging in te krijgen zelf ging opstaan, zin had in ontbijt én niet kon wachten om naar school te gaan. Mijn ouders dachten: “Is dit onze Suzanne?” Zo opgewekt en vrolijk hadden ze mij in geen tijden gezien. En voor mijzelf was het uiteraard ook een bijzonder ervaring, zo kan het dus ook. 

Na deze eerste ervaring heeft homeopathie mij door de jaren op veel momenten ondersteund.

Ik heb me altijd geïnteresseerd in psychologie en vind niets leuker dan mij verdiepen in de mens en hoe die in wereld staat. In mijn werk als hulpverlener en opleider binnen de ANWB alarmcentrale kwamen mensen in al hun facetten voorbij. Ik genoot van de dynamiek, de bijzondere situaties en het teamwork om de drukte het hoofd te bieden. Met veel plezier kijk ik terug op die tijd.

 

Al tijdens de opleiding maatschappelijk werk werd mijn aandacht steeds meer getrokken naar de homeopathie en ben ik op onderzoek uitgegaan. Is dit iets voor mij? Is afwijken van het gebaande pad niet te onzeker voor de toekomst? Hoe meer ik las en met mensen sprak des te groter mijn interesse werd. Uiteindelijk heb ik gedurfd de stap te zetten en mijn weg te vervolgen met een studie klassieke homeopathie aan de HvNA. 

 

Mijn bijzondere aandacht ligt bij het welzijn van kinderen. Veel kinderen hebben het door de vele veranderingen lastig in deze tijd en ik wil deze kinderen graag ondersteunen. Een goed start maken helpt je voor de rest van je leven en is dus enorm waardevol.

 

Niet ‘de oude’ worden maar beter. Deze uitspraak zegt eigenlijk alles. Ik denk dat het uitgangspunt van gezondheidszorg altijd moet zijn om tot een betere staat van gezondheid en welzijn te komen. Lichamelijke en mentaal- emotionele klachten zijn niet het probleem zelf maar uitingsvormen van een onderliggend patroon. In homeopathie zie ik een natuurlijke geneeswijze die de kern van dat patroon kan aanpakken zodat je blokkades opheft en een lichter, leuker en gezonder leven kunt lijden. 

 

De uitspraak ‘alles is energie’  wordt tegenwoordig regelmatig gebruikt maar realiseren we ons ook voldoende dat je kunt werken met dit gegeven en hoe waardevol de toepassing is?

Ik wil mensen de energetische geneeskunde laten ervaren.

Je eigen levenskracht inzetten om blokkades op te lossen. Want ervaar je zelf de mogelijkheden dan wordt het pas écht leuk! 

 

Ik zie om mij heen dat de noodzaak om dichter bij de natuur te staan steeds meer onder ogen wordt gezien. We are nature. 

De wens van veel mensen om te kiezen voor een natuurlijke aanpak van gezondheidsklachten past in deze tijd, en homeopathie kan daarin een belangrijke bijdrage leveren.

 

Binnendoor, oftewel via een 'binnenweg', een route die werkt!

Homeopathie laat mij keer op keer verwonderd staan van haar mogelijkheden.

foto.JPG
stenen.jpg
poppy in field.jpg
Opleiding en beroepsvereniging

Ik ben opgeleid in de klassieke homeopathie aan de HvNA in Arnhem. Als gediplomeerd homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH). De homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing, waarneming en de consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

 

De NVKH heeft voor al haar leden voorzien in een collectieve aansluiting bij de door het Ministerie erkende geschillencommissie SCAG.

bottom of page