top of page
sharon-mccutcheon-SavQfLRm4Do-unsplash.jpg

Hoe lang duurt een behandeling?

We zien elkaar gemiddeld om de 5 weken. De duur van het traject is afhankelijk van je lichamelijke conditie en je reactie op de behandeling. Homeopathische middelen werken als een dynamo. Zodra je lichaam 'begrepen' heeft wat er moet gebeuren om herstel mogelijk te maken is inname vaak niet meer nodig. Het kan zijn dat een enkele inname voldoende is, in andere gevallen heeft je lichaam wat meer stimulans nodig. Een chronische klacht heeft over het algemeen meer hersteltijd nodig dan een recent ontstane klacht. In sommige gevallen is volledig herstel niet mogelijk en werken we aan verlichting van de klachten. Kinderen hebben minder belasting opgebouwd en reageren over het algemeen snel op een behandeling.

Werken de homeopathische middelen die ik bij de apotheek/drogist zie staan op de zelfde manier? 

Bij de apotheek vindt je veel homeopathische zelfzorgmiddelen. Dit zijn vaak zogenaamde complexmiddelen, dat wil zeggen samengestelde middelen met verschillende grondstoffen. Ze kunnen wel degelijk effectief zijn maar zijn niet individueel gericht. Ze kunnen een klacht verminderen of zelfs wegnemen, zoals ook reguliere medicatie dat doet, maar zullen zelden tot herstel en een hoger gezondheidsniveau leiden. Een klassiek homeopaat doet een individueel gericht voorschrift dat past bij de totaliteit van je klachten. 

Ik gebruik reguliere medicatie, kan ik dan wel gebruik maken van homeopathie?

Ja, homeopathische geneesmiddelen goed naast reguliere geneesmiddelen gebruikt worden. Ze kunnen zelfs meehelpen om de bijwerkingen van reguliere medicijnen te verminderen. Als de homeopathische middelen eenmaal aanslaan kan het zijn dat het gebruik van reguliere medicijnen verminderd of zelfs gestopt kan worden. Doe dit echter altijd in overleg met de arts die de medicijnen heeft voorgeschreven. 

bottom of page