Veelgestelde vragen

Homeopathie: ik heb vragen! Onderstaand de meest gestelde vragen.

Ik gebruik reguliere medicatie, kan ik dan wel gebruik maken van homeopathie?

Ja, in het algemeen kunnen homeopathische geneesmiddelen heel goed naast reguliere geneesmiddelen gebruikt worden. Ze kunnen zelfs meehelpen om de bijwerkingen van reguliere medicijnen te verminderen. Als de homeopathische middelen eenmaal aanslaan kan het zijn dat het gebruik van reguliere medicijnen verminderd of zelfs gestopt kan worden. Doe dit echter altijd in overleg met de arts die de medicijnen heeft voorgeschreven. 

Hoe lang moet ik een homeopathisch middel in blijven nemen?

Dit is afhankelijk van je lichamelijke conditie en je reactie op het gegeven homeopathisch middel. Zodra je lichaam 'begrepen' heeft wat er moet gebeuren om herstel mogelijk te maken is inname vaak niet meer nodig. Het kan zijn dat een enkele inname voldoende is, in andere gevallen heeft je lichaam iets meer stimulans nodig. Je ontvangt een gebruiksvoorschrift voor inname van het homeopathisch geneesmiddel.

De middelen die ik bij de apotheek/drogist zie staan, dat is toch ook homeopathie? Kan ik dat niet gebruiken?

Ja dat klopt, bij de apotheek vindt je veel homeopathische zelfzorgmiddelen. Dit zijn vaak zogenaamde complexmiddelen, dat wil zeggen samengestelde middelen. Ze kunnen wel degelijk effectief zijn maar zijn niet individueel gericht. Ze kunnen een klacht verminderen of zelfs wegnemen, zoals ook reguliere medicatie dat doet, maar zullen zelden tot herstel en een hoger gezondheidsniveau leiden. Een homeopaat doet een individueel gericht voorschrift dat past bij de totaliteit van je klachten.

  Waar bestaat een homeopathisch middel uit, hoe ziet het er uit en hoe wordt het gemaakt?

  De volgende video van een homeopathische farmaceut geeft uitleg over het productieproces.

  Homeopathie, dat is toch placebo?

  Elke therapie of geneeswijze, en zo ook homeopathie, heeft een placebo effect. Je bereikt nu eenmaal meer resultaat bij een therapeut of therapie waar je vertrouwen in hebt. Zo bestaat er ook een nocebo effect, met een tegengesteld effect. Als er minder vertrouwen is dan is er veelal ook minder resultaat.

  Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van homeopathische middelen. Wil je hier meer over lezen klik dan op bovenstaande link.

  Voor een succesvolle behandeling is het niet nodig om te 'geloven' in de werking van homeopathie. Het is wel belangrijk om open in gesprek te gaan, dit vergroot de kans op het vinden van het middel dat bij jou past.

  De positieve effecten van homeopathie kun je het beste zelf ervaren.

  Is een homeopathische behandeling in alle gevallen effectief?

  Homeopathie kent, net als elke andere behandeling of therapie, zijn beperkingen. Als ziekten schade aan weefsel hebben aangebracht kan dat niet zomaar worden hersteld. Wel kan homeopathie er voor zorgen dat het ziekteproces geremd wordt en zal het algehele gezondheidsniveau verhoogd worden.

  Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

  De praktijk biedt eerstelijns gezondheidszorg. Dat betekent dat een doorverwijzing van de huisarts niet nodig is om een afspraak te maken. Je kunt altijd je (huis)arts informeren dat je ook homeopathisch behandeld wordt. Hoewel nog niet alle (huis)artsen hiervoor openstaan, raken steeds meer artsen bekend met de vele mogelijkheden van homeopathie.

  Niet elke website geeft betrouwbare en/of volledige informatie over homeopathie.  

  Indien je meer over homeopathie wilt lezen dan raad ik je aan om een van de onderstaande websites te raadplegen. 

  Nederlandse vereniging van klassiek homeopaten klik hier

  Homeopathie.nl, klik hier

  Vereniging Homeopathie Nederland, klik hier

  Mocht je aanvullende vragen hebt neem dan contact met mij op.

  Interview met moeder van Luuk

  Wat wil je tegen andere moeders zeggen?

  En dan nog dit...

  • Facebook Social Icon

  © 2020 by  Suzanne van Berkel

  Postadres:                                                

  Praktijk Binnendoor 

  Binnendoor 72

  2512XZ Den Haag

  KvK: 69253439

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon